Alla inlägg under oktober 2007

Av Hasse - 7 oktober 2007 13:08

Efter en lagom slö söndag morgon så gick Lina till gymmet och jag och pojkarna gick för att lämna igen mycket mycket försenad böcker... dinosaurieböcker som är Morris absoluta favoriter!


Det är alltid spännande att gå på biblan med pojkarna eftersom det är deras favvoplats. De älskar böcker, tidningar, filmer och kuddar... Jag hann nästan lämna tillbaka 2 av 10 böcker innan Beppe smet upp för trapporna till andra våningen med Morris efter... Han var dölycklig när jag kom upp efter honom och for tjutande iväg tvärs över stora salen där alla sura tanter och gubbar glodde ilsket på mig! Hur vågade jag släppa loss ett BARN där inne?


Nåja släpade ner Beppe till barn och ungdomsavdelningen och Morris for som ett skott till dinosaurieböckerna och hittade 2 nya, fick med mig ett par vanliga djurböcker också och någon sagobok med. Försökte hitta Mamma Mu men det fanns bara en som vi redan har, trist.


Hem igen och jag gjorde missen att bara  ha en vattenflaska som killarna slogs om hela vägen hem... Lunch och sen somna Beppe, trodde jag ja... det blev inte så han är fortfarande vaken och vägrar gå och sova middag... fortsättning följer...



Av Hasse - 6 oktober 2007 23:57

land känns malmö långt borta, ikväll saknar jag mina vänner i stockholm och dom kvällarna vi bara satt och snackade skit, tog en drink och såg en film, pratade musik och andra lösa ting...

Det känns ibland tomt när dom är så långt borta, vi lever olika liv med olika värderingar... Det livet som vi levde då finns inte längre för någon av oss egentligen och vi har tappat kontakten med vad vi hade då.

Att göra sånt vi spontant kände för kan vi inte längre göra, jag saknar våra hasselnötsglassar på Djurgården, grillkvällarna i trädgården, tp-battles, planering för skidåkning nästa år - ska vi till Kanada, Frankrike eller Österrike? Mina långa sovmornar.

Men jag har fått annat istället, underbar familj, ännu bredare musiksmak, bekvämare soffa, större arsle, bredare världsbild och värderingar (fy för Fredrik Reinfeldt och alliansen), sämre kondis men inte så mycket, sett nya roliga lekplatser, skrattat och gråtit med barnen, sett människor man stöttat svika, gift mig, köpt och sålt sommarhus med förlust, sett mina 2 minsta barn födas och vara i min famn med Lina ligger på uppvaket, Det är en häftig känsla.

Nu är jag för trött för att skriva mer så jag fortsätter imorgon!

vilda barn  Publicerat fredag 05 oktober 2007 23:41 Blogg themighty : The Mightys Liv och Leverne, vilda barnAlla barnen är ju vilda på sitt sätt men Beppe är nog värst, han är världsmästare på att hitta på bus...höga höjder och sjuklingar  Publicerat fredag 05 oktober 2007 23:04 Blogg themighty : The Mightys Liv och Leverne, höga höjder och sjuklingar

Så var det fredag igen... varit på konferens i kolmården i 2 dagar och har just kommit hem... Lina smällde ryggen dagen innan jag skulle åka så det var ju inte så jättekul att sticka men det var en viktig konferens.

Ut och flyga, upp strax innan gryningen 04.20, efter landat på Arlanda så var det bil till kolmården med chefen och en av kollegorna... möte hela dagen fram till 16.00 då vi skulle teambuilda lite... upp i träden och gå högbana i skogen på 5 meters höjd, med massor av hinder att försöka ta sig förbi men det har jag gjort förut... Det roligaste vara att klättra upp på den 16 meter höga telefonstolpen som hade minimal plattform som man skulle få upp fötterna på och sen ståendes kasta sig ut och slå på en liten boll på samma höjd innan man föll ner...

Duscha, äta, ta några öl i baren och snacka skit med kollegorna till klockan sent... äta frukost, grupparbete och mer presentationer... Sen full fart in i bilen och det tog tvärstopp på Essingeleden så jag höll på att missa flyget... det hade varit topp... NOT!

Hem och äta, byta blöja och pyjamas på Beppe, se lite teve, blogga lite och sen blir det sova...

Vilda diskussioner på FL  Publicerat måndag 01 oktober 2007 00:15 Jag är djupt fascinerad av alla puckon i denna värld, jag är aktiv på familjeliv - en site för föräldrar om ni inte känner till den... Det finns en stor mängd intressanta, kuliga och inspirerande människor där. Tyvärr finns det puckon, intoleranta, inskränkta och en del direkt obehagliga individer också... Det finns högerextremister, pedofiler och en del rätt obehagliga dumreligösa personer som sprider äckliga åsikter och ideal och jag försöker så gott jag kan att slå ner dom i skorna... tyvärr finns det nyttiga idioter som sprider andras skit utan att fatta det och jag diskuterar som bäst med 2 av de värsta... dom duckar bakom idiotförsvar men fattar inte att det är lätt att se igenom... tyvärr kan man inte publicera exakt det man skulle vilja för då blir man utslängd men som sagt dessa typer är trista att hitta på något som borde vara till för utveckling inte inskränkning...Fan ta elaka föräldrar  Publicerat måndag 01 oktober 2007 00:01

Har ägnat en stor del av helgen åt nya problem med mina bonusbarns biopappa... Han är verkligen ett kräk som försöker hålla dom nere med skuldkänslor och annat trams. Han verkar inte inse han har gjort bort sig så kapitalt inför barnen och att dom inte vill ha med honom att göra framöver. Han fattar inte att bara för att han har varit med och bidragit med sädesceller så är man inte automatiskt en bra pappa som en barn älskar oavsett vad man gör... Är man dum mot barnen så straffar det sig i längden, då vill dom inte vara associerade med en oavsett om man själv vill så... Barn är så mycket klokare och insiktsfulla än vad de flesta förstår...

Barn, barn och mera barn  Publicerat måndag 24 september 2007 00:37

Det är ju fullständigt underbart med barn... Man kan vara hur trött och slut som helst när man kommer hem från jobb och när man kommer innanför dörren så blir man anfallen av 2 glada pojkar som skriker "papppa" som man varit borta i 2 veckor...

Gå din j-vel Gå!  Publicerat lördag 22 september 2007 23:49

Har träningsverk så det räcker och blir över... Har gått mer än vad jag brukar göra men är det tävling så är det! Företaget har tvångsvärvat alla anställda och skicka hem en stegräknare och alla förväntas gå utav bara h-e! Bra initiativ eftersom vi är i sjukvård/hälsobranschen så det finns väl en viss poäng med det hela... Nåja, baren uppskattar våra promenader, jag gillar att gå i parken och klättra på lekplatserna och jag ska banne mig gå till fötterna ramlar av. Det är ju inte sämre att man losar nån extra kalori längs vägen...


Sitter och läser en diskussionstråd på familjeliv där en mamma söker stöd för en anmälan där hennes man slagit en 3-åring så hårt att hon är helt svart över ryggen och folk sitter och säger att det var ju en reflex för att dottern bet honom och tycker att man inte ska anmäla för det var en engångsföreteelse... Vad i helvet är det för fel på folk egentligen!!! Jag har i bland bara lust att ta fram slägga och krossa några knäskålar på flata människor som i praktiken uppmuntrar brott mot barn genom att säga att det var ju bara en reflex, han menade det inte... bla bla bla bla... Klart som fan att han menade det! Han är labil och kommer att kunna göra det igen när han blir pressad.


Hade detta varit min frun hade hon inte varit själv med barnen förrän hon gått seriöst i terapi!!!

Och jag hoppas att hon gjort samma sak med mig i det läget!


 Näe nu är jag för uppröd för att skriva mer ikväll... ska nog gå av mig ilskan!!!

fredag natt och veckan är slut  Publicerat lördag 22 september 2007 00:44

Så var en vecka till slut... Jobbat hårt, löst många problem, kramat på familjen, pussat på frun och blivit förbannad på allmäntillståndet på diverse tveksamt begåvade i detta land...

 Det är ganska enkelt att skapa en lista på personer och personlighetstyper som jag inte gärna vill ha i min närhet... Höger extremister, pedofiler, Anders Borg, Filip&Fredrik, allmänna rikspuckon som jag hjälpt längs vägen och som betalat tillbaka med att svika förtroenden och bete sig som otacksamma grisar.


Däremot så får jag klassa mig som lyckligt lottad med en underbar familj, fantastiskt utmanande jobb, en bra och ganska miljösnäll bil, en bekväm soffa och säng, nära till allt där jag bor och några få men goda vänner.

 Jag har rest långt i mitt liv för att komma hit och vägen gick inte alltid dit jag planerat men planering är överskattat när det gäller livet, man ska inte planera för mycket, det är dock dyrt att göra vissa misstag men lärorikt!... man lär sig var vännerna finns och vem som stöttar en när det bär emot.


Jag gillar många saker, jag ogillar ett antal saker, älskar musik, böcker och film som avkoppling, jag lägger hellre tid på familjen än på att lära mig spela golf, harmoni är bra!

Jag är en kraftfull motståndare till nanny-akuter, 5minuters-metoder, skampallar mm, jag föredrar att man pratar med barnen och spar på nejen tills det är viktigt, led med gott exempel så gott du kan... Det är inte lätt men ger fantastiska barn!


Nu ska jag nanna men jag kommer tillbaka! Det finns mycket att kämpa både för och emot i vårt samhälle idag och jag tänker ta striden!


Sida 1Sida 2

Sida 1Sida 2

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards