Alla inlägg under februari 2008

Av Hasse - 22 februari 2008 18:35

Vilken j-vla dag... Järnet iväg och lämnade bilen på service, den har ju hunnit med 2000 mil sen i juli när jag hämtade den... hem, lämna killarna på dagis, börja jobba... Suttit i telefonkonferenser och telefon hela dan för att lösa problem... Det är konstaterat fullständigt kaos hos en kund där massor av problem uppstått och jag måste sätta mig in i kaoset och få rätt människor att fatta rätt typ av beslut...Potentiellt riktigt illa kan det bli... Nästa projekt massor av filer som ska in till en viss offentlig databas och det är gigantiskt med fel och vi måste vara klara på onsdag... huuuuaaa... nästa projekt i Norge, det mesta var på plats när det visade sig att för att vi ska få ett litet jobb klart så måste kunden beställa hos en annan leverantör som sålt en lösning från en tredje leverantör för att få en dags jobb på en liten server gjord... och dom som bestämmer sitter självklart i Canada... phuuuu men nu ser det ut som det löser sig iaf efter mail och telefon korrespondens under eftermiddag kväll... Det var min fredag... urrrk men bilen är nyservad och går som en klocka...


Nu ska jag busa med småkillarna i sängen... återkommer...

Av Hasse - 20 februari 2008 22:02

Hann inte skriva blogg igår... hade fullt ös som vanligt... Var som vanligt i Odense på tisdagar, sen hem, Lina hade sin teatergrupp så jag plockade upp killarna, busade, lagade paj till dagens middag, fixade, plockade städade och ordnade i största allmänhet...


Sov länge imorse, killarna vaknade inte förrän halv åtta vilket gjorde det lätt stressigt imorse för att hinna med allt innan jag stack till kontoret. Fullfart över bron, talandes i telefon hela vägen till kontoret, möten och telefonsamtal hela dagen och massor att skriva... Har fått lösning på flera problem så det känns bra. Kan stänga ett projekt snart och förmodligen ytterligare ett innan mars utgång vilket är mycket bra för mig och bolaget...


Fick besök av nye grannen ovanför imorse som klagade på att vi röker på balkongen, de vaknar på morgonen med röda ögon och svårt att andas och undrade om vi kunde köpa en fläkt som blåste röken vidare ut eller gå ner på gården... Det är inte så att vi storröker dagarna i ända på balkongen, några cigarretter per dag handlar det om och vi står ju inte direkt hela natten och blossar... Nåja dom får nog stänga fönstert eller se till att förvaltarna fixar deras fläktsystem som enligt dom drar in röken i hela lägenheten... mycket märkligt för när våra grannar röker under oss så dras det inte in i våra sovrum... Blev lite ställd, både Lina och jag på morgonen när jag och killarna var på väg till dagis. Visste inte vad man skulle säga, det var tråkigt...


Fina sover borta men det vägs upp av att Nigel är här inatt, dom fick italienska köttbullar och pasta efter fotbollen, Lina och jag åt min mycket goda paj, fetaost, oliver och spenat, mmmmuuuuummmms


Ska iväg till kund imorgonbitti men jobbar hemma fredag, ska serva bilen och jag får inte ta lånebilarna över bron... såååå tråkigt... Har kört 2000 mil lite drygt sen i juli så nu är det dags för första servicen... det blir några mil per vecka... tur att den är så himla skön att köra... kan inte sluta njuta, det är något visst med nya bilar och den här är extra nice!


Näe nu är det färdigbloggat för idag!

Av Hasse - 18 februari 2008 23:37

wow vilken kväll har just lyckats sitta i 10 minuter... för första gången sen middagen, har gjort 1,5 kg italienska köttbullar med god tomat/paprikasås! kört 8 maskiner tvätt med Fina, specialträning för henne att lära sig att bli fullt fungerande tonåring med kunskap att flytta hemifrån när hon blir äldre... här kommer man inte hem och får tvätten gjord! *ler brett* Ska bara försöka lära henne laga annat nudlar, kladdkaka, äppelkaka och te också så att hon inte dör i skörbjugg!


Ska ner till tvättstugan strax igen och hämta upp resten av tvätten... många kilo blir det när man är så många som vi är...


Benne hade en ny kompis här igår, trevlig kille som sov över här på vår barn- och ungdomsgård... och inatt sover Benne där!


När jag kom upp från tvättstugan satt Lina och Fina med varsin laptop i knäet och skrev... Lina har som vanligt sina stalkers i angerboda, gollum och annat patrask som inte vill lämna henne och oss i fred. Lina blev uppsökt idag av en ytlig bekant som ville berätta att dom inte är riktigt friska och att hon förstår och tror på allt vi blivit utsatta för...  Så om det inte gått fram tidigare ÄT BAJS OCH FÖRSVINN era lågpannade white trash miffon...



Av Hasse - 17 februari 2008 14:53

Gårdagens teater och kväll var fantastisk men avslutningen var inte lika kul... Jag fick helt oförtjänt skit för att Lina blev sur på Fina... Kändes surt efter en så skön kväll... Morgonen började inte så himla mycket bättre, Lina är inte helt sig själv och det skiter sig när man pratar med varandra, ibland är vi väldigt olika... Jag har mina sidor och Lina sina och dom funkar ju inte alltid... Lina har en plan men jag är inte invigd i den och så blir hon sur när jag inte förstår eller inte gör som hon tänkt för att vi inte har pratat om det innan och så är cirkeln sluten och all kommunikation haverera... Vi får sätta oss ner och prata när vilddjuren lagt sig.


Beppe har fått megakrupp/astma anfall igen så det är väl stor risk att det blir barnakut för inhalering ikväll/natt är jag rädd om det inte ger sig med den vanliga medicinen. Så synd om honom och om oss i andra hand för han kan inte sova ordentligt och vi blir trötta också.


Morris behöver lära sig att aktivera sig själv, det har ju blivit så att jag spenderat mycket tid med  pojkarna själv på helgerna då Lina har sin teatergrupp och har haft en del planeringsmöten och liknande och det är självklart att man bygger egna vanor och rutiner som inte den andre partnern är helt med i. Vi får hitta en gemensam väg framåt så det blir bättre för framtiden.


Det bästa är att man får lov att bygga och fixa och dona för att allt ska flyta även om det är ansträngande då vi är många som ska synka ihop för att det ska funka här hemma... Nåja det löser sig...


Vi får väl försöka sitta och mysa ihop ikväll och prata en stund för att hitta planen som kan göra saker enklare för oss alla...

Av Hasse - 16 februari 2008 22:31

Har just kommit hem från vår första kväll ute sen innan Beppe kom... 2 år... bara jag och Lina! Vi smet iväg vid halv fem knatade upp till Restaurang Möllan och var där 5 i 5 och dom hade precis öppnat. Vilken tur att vi kom när vi kom för 20 min senare var det knökfullt och vi hade fått vänta länge på maten... God middag, god dricka, god efterrätt fantastiskt sällskap!!!


Över till Chokladfabriken och Inkonst för att se Linas kursare Anders och hans Varanteatern i samarbete med Dramatiska Institutet! SÅ JÄVLA BRA!!! En av de bästa teaterupplevelser jag haft på länge! Uppsättningen går inte att beskriva men det var komedi på ett sätt som jag inte sett tidigare. Små medel, enkel scenografi, STORT skådespeleri!!! och ruskigt bra!!!


Det var fullsatt med en salig blandning av människor från Anders 92 åriga mormor till unga möllantyper via trendputtar och teatermänniskor, intressant.


Beppe är på väg att bli risig i astma/krupp nu när vi fått väderomslag till kallt väder igen, FAN också, det har gått bra flera månader och jag hoppades att det skulle ordna sig att han skulle klara ett tag till... Men vi får behandla på igen och hoppas att det ger sig snart igen!


Morris har ätit som en häst hela dagen, oavbrutet, youghurt, mackor, spagetti och köttfärsås, bananer, äpple, päron, godis och lite annat.


Solen sken hela dagen och vi var ute på förmiddagen en sväng på stan jag och killarna. Fixade nappar till vällingflaskorna, lottokupongen kollade i butiker och lite annat... härligt och mysigt! Hoppas det fina vädret håller i sig imorgon söndag med!!!


Näe nu har jag bloggat klart för ikväll!


Fett garv!

Av Hasse - 15 februari 2008 18:44

Vilken vecka!

Har haft en otroligt packad vecka med massor av viktiga möten, en del har gått programenligt och ett som gick rätt ner i toaletten... Har ett antal projekt som jag ansvarar för och de flesta har jag ärvt efter en tidigare projektledare och framförallt ett av dom är ett rent mardrömsprojekt... Kunden är okunnig, otrevlig, gnällig och allmänt ett pain-in-the-ass... Har lagt betydligt mer än planerad tid på det utan att nått i mål i tid med ett antal uppgifter... Vi har hittat massor av fel var av en del allvarliga patientsäkerhetsrisker... Har jagat vår engineering på dessa projekt och dom har inte levererat enligt plan vilket ställer till löjligt mycket problem... Hade styrgruppsmöte i torsdag och det gick inte så bra om man säger så... Jag och 3 representanter från vår ledning lyckades inte få henne att fatta vad som är gjort och att hon måste betala för saker som står i kontraktet, sanslöst hopplös människa att göra affärer med... Hon ljuger rätt av på punkter där vi suttit tillsammans och gått igenom och säger att det har hon aldrig varit med om... Ska kräva underskrift på varenda problem vi stänger så att hon inte kan backa på det i möten, skriftliga bokningar på varje möte och håller hon inte tiden ska jag åka tillbaka till kontoret och boka nytt möte. Hatar att behöva vara formell på varje punkt men det är det enda som fungererar...


Nåja, färdiggnällt!!!


Skyndade hem från jobb, städade av, hämtade pojkarna, möttet upp en räserbajsande Lina på Maxi efter handling, lagade käk till småkillarna.


Fina sover hos kompis och Benne är på disco så det är lugnt och stilla hemma ikväll, ska nog klämma en film när killarna somnat, har ett gäng på hårddisken som vi inte hunnit se ännu.


Imorgon ska Lina och jag gå på teater (en av hennes kursare är på turne med sin teatergrupp ihop med Dramatiska Institutet), käka lite innan och mysa! Var mycket länge sedan vi gjorde något helt själva... typ 2 år sen... Vådan av att ha små barn... Nåja det ska bli väldigt mysigt!!!


Laddar sedan för nästa vecka för jag har mycket att stå i nästa vecka med... Gnällkunden åker på semester och vi kan få en chans att lösa dom problemen som dom har kvar. Har ett par norska projekt som vi ska försöka stänga, har en kund som har en leverantör av HIS-system (det system som styr all info om patienter) som inte funkar mot våra system som det borde och nu har jag brutit armen på en av cheferna där så att dom äntligen kan ge oss rätt specifikationer så att vi kan avslutat projektet som påbörjades för 2 år sen...


Nu ska jag bara slappa ett tag innan det är läggdags för smådjuren, ska se om Beppe kan tänkas lägga sig utan pappa ikväll... vore nice för det ställer till en del meck när bägge ska nanna barnen.. Vet inte vad det blir till middag ikväll, inte jättehungrig direkt, käkade stor lunch på kontoret idag, dom har alltid buffé i Danmark så man kan käka allt möjligt tills man stupar...


Näe puss å hund på er!

Av Hasse - 13 februari 2008 22:29

trött, har massor att göra på jobb, tuffa möten med problem att lösa... stök hemma för att jag måste vara på jobb, vi hinner knappt få planeringar gjorda, käk mm


Ska försöka fixa med Linas affischer till helgen... hinner/orkar inte på kvällarna just nu... vi hinner knappt prata med varandra eftersom det är så mycket som sker som vanligt.


Hoppas att teatern är bra på lördag, ser fram emot att göra något själv med Lina, var mycket länge sen nu... för länge sen...


Vill bara vinna massor av pengar så vi kan glida runt i tillvaron och njuta...


Nu ska jag planera klart för alla hjärtans dag i morgon...

Av Hasse - 12 februari 2008 22:09

Har suttit i bilen, jobbat, talat i telefon, jobbat, talat i telefon, suttit i möte, talat i telefon, jobbat lite till suttit mer i bilen...


Kom hem och lagade mat till killarna och hade lite telefonkonferens medan jag lagade mat. Killarna käkade som hästar, jag gjorde potatismos (inga halvfabrikat här inte) och falukorv och toppade med glass som efterrätt till Bolibompa... Röjde i köket och satt med killarna medan Lina, Fina och Benne var på teatern... Morris och Beppe började bli lätt oregerliga så jag drog in i sovrummet och hade brottning och bus för att trötta utom inför sängdags... Morris ville aldrig sluta och både han och Beppe var fullständigt vilda och var helt överlyckliga för att röja loss riktigt ordentligt... Lina et al kom hem och det var dags läggning... Tog som vanligt tid att söva det lilla vilddjuret men jag gav mig inte och Lina lagade mat till oss som var uppe...


Stölden på teatern av Finas grejor verkar kunna bli en såpa... Teatern verkar inte veta hur dom ska agera och ordföranden är ju fullständigt urblåst... Hon verkar inte förstå hur saker ska gå till och hur man protokollför beslut mm... Pajas... nåja dom lär få en obehaglig överraskning om detta inte sköts på rätt sätt kan jag säga...


Nu ska jag gå på m***en och sen är det nannadags tror jag... har några tuffa dagar framför mig med potentiellt stökiga kundmöten... 

Ovido - Quiz & Flashcards