Alla inlägg den 27 januari 2008

Av Hasse - 27 januari 2008 22:03

Har ägnat lite tid åt annat än familjen idag också förutom min frus underbara Wallenbergare till middagen!


Har engagerat mig i en debatt på Marcus Birros blogg om konstnärslöner och finansieringen av kultur i vårt land, det är intressant att se vad en del personer har för inställning till kultur och konst. Det är tydligt när man ser sig runt i vårt samhälle att vi är kultursvultna och avtrubbade när det som toppar tv-listorna är Deal or NoDeal, Lets Dance, TV3 och TV5 såpor... Det märks i relationer mellan människor både på arbetsplatser och i myndigheternas syn på människan. Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och våra politiker i regeringen ser människor som maskiner och statistik och inte som individer i ett samhälle, det syns på sjukskrivningar, våld, psykisk ohälsa, mobbing, bristen på empati och integration.


Vi skjuter våra unga i sank när vi inte ger dom möjlighet att uttrycka sig, att skaffa meningsfulla sysselsättningar på fritiden och hur man förhåller sig till varandra... Vi BEHÖVER MER KULTUR!!!


För övrigt så har helgen var lugn och skön, inte jobbat med flit, umgåtts med familjen, sett film, fikat, promenerat, lagat mat, handlat och bara mått bra


Önskar alla en god kommande vecka!!!

Ovido - Quiz & Flashcards