Alla inlägg den 8 mars 2008

Av Hasse - 8 mars 2008 22:32

Jag är en ganska tolerant människa brukar jag berömma mig själv för. Försöker låta bli och döma människor om jag inte måste även om jag självklart har mina hang-ups. Jag är paniskt-allergisk mot idioter och det är fascinerande hur många inskränkta människor man träffar varje dag, människor som vägrar se längre än näsan räcker (man kan tro att dom är bulldoggar), människor som lever på att utnyttja andra, missbruka och misshandla andra människor. Värst är de som misshandlar och utnyttjar barn både psykiskt och fysiskt. Jag vet, jag är ett utnyttjat barn som aldrig fick en vettig uppväxt känslomässigt. Hade materiellt allt jag behövde men blev sexuellt utnyttjad och ementionellt misshandlad och utan en bra värdegrund. Bara min egen mentala styrka gjorde att jag inte gick under eller blev likadan själv. Jag vill leva, jag vill vara god och jag vill slippa idioter!!!


Idioter är energitjuvar som saboterar ens positiva livsflöde i små och stora portioner... Dom finns överallt det är det som är det värsta och dom dyker upp när man minst av allt behöver det...


Jag önskar att människan är mer tolerant, att man inte skyller andra för sina egna tillkorta kommanden, att man inte projicera sitt hat mot sig själv på andra och peka finger mot araber, judar, svarta, Aik:are, nån som är annorlunda dig själv, har fel jeansmärke... Jag önskar att vi gemensamt tar stegen framåt, det är en mycket lång process och det finns många idioter som är hinder på vägen men dom ska bekämpas och hanteras eller läras om, om möjligt vill säga!


Till alla andra som inte är idioter... stå upp bekämpa dumhet och inskränkthet! Var förebilder i stort och smått, alla kan bidra med något litet!

Av Hasse - 8 mars 2008 19:01

Slut! Det var vad jag fick reda på när jag skulle få tag i Beppes mycket viktiga pulmicort för hans astma. Ingenstans i regionen runt Malmö gick det att uppbringa pulmicort för barn, inte ens på UMAS eller Lunds sjukhusapotek... Fördjävligt rent ut sagt!!! Apotekaren skulle göra en anmälan internt sa hon, hon var helt chockad själv av att det inte gick att få tag i en så otroligt viktig medicin. Hon var mycket bra för hon ringde till Barnkliniken på UMAS och fick tag i en läkare för att kolla om hon kunde ändra hans ordinering till en lite starkare variant som man tar halva dosen av och ringde sen upp mig och sa att jag kunde komma och hämta medicinen, det var verkligen god service!!!


Mitt på stan så ringer Lina och har fått knäckt backspegeln på bilen när den var parkerad och det gjorde mig en smula irriterad... Men det gick över en stund och visst irriterat samtalande över telefon och sms... Internationella kvinnodagen... Nåja får väl ringa försäkringsbolaget ... Tur att det är en tjänstebil så jag slipper pröjsa iaf.


Har varit själv med killarna hela dagen då Lina har haft stagefighting på teatern med en gammal kollega som är lärare i bland annat just stagefighting. Helt slut, Beppe var en major pain på apoteket där han for som en virvelstorm runt och det slutade med att jag fick lägga honom på axeln för att kunna slutföra inköpen... In på McDonalds och mata Morris och Beppe med hamburgare, pommar, äpplejuice, äpplebitar och en rejäl kanelbulle medan jag tog en bamselatte.


Hem igen och nanna Beppe, röja av lite, snabbsurfa i 10 minuter, väcka Beppe, få på killarna kläderna igen och ut i solen. Vi var på tåglekplatsen och röjde runt. Beppe stöp med ansiktet före och skrapade kind och öga och grät en skvätt sen var det full fart igen. Morris lånade toan på utsidan av kasinot och sket som en liten flodhästflock... Att så mycket får plats i någon så liten är imponerande...


Hem ytterligare igen, steka pannkakor till småkillarna, ner till gottelisa och köpa lördagsgodis, kolla bolibompa som var sent igen för att det var sport... skiter väl i sporten, dom kan lägga det i andra kanalen istället. Det är alltid barnprogramen som får flyttas för sporten... puckon!


Har 4 nattgäster ikväll... phuuu. Ska ställa mig och steka hemgjorda hamburgare till alla, billigt och nyttigt faktiskt. Vet inte vad jag och Lina ska äta... Egentligen för trött för att laga mat ikväll, känner mest för att ligga och halvsova till en ointelligent film... dubbelt phuuu!


Näe nu ska jag göra klart killarna för natten och göra klart för middagen!

puss å hund från en trött Hasse

Ovido - Quiz & Flashcards