Alla inlägg under mars 2008

Av Hasse - 24 mars 2008 13:56

Malmö är riktigt bra på en sak när det gäller barn, dom bygger temalekplatser över hela stan. Målet är 2 temalekplatser per stadsdel. Vi jobbar oss igenom dom vart efter. Idag var vi i Videdal, bilavstånd från där vi bor, där dom har tema bondgård. Hela lekplatsen är byggd som en bondgård med stor lada med klätternät, klättervägg, stege upp till en jättestor rutschkana. Dom har skulpturer av kor, hästar, grisar, getter, hönor mm som barnen kan klättra och rida på. en traktor med vagn, gungor, lekhus med spis, sandlåda mm. Riktigt kul ställe, tyvärr så har vi pissväder i Malmö idag så det var rätt kallt kan jag säga... snö, 10 m/s, mulet... hutter hutter! Det bekymrade dock varken Beppe eller Morris som for som torra skinn i drygt en timme innan det var dags att packa ihop sandsaker och fruktlådan för hemfärd och lunch...


Småkillarna vaknade som vanligt tidigt och jag tror jag somnade en stund i soffan med Morris på magen... Beppe satt och ritade och var allmänt nöjd med sin morgon. Han är inne i en nakenperiod, klär av sig allt och springer naken runt i lägenheten, skitglad och vill inte alls klä på sig... får bara passa kissningarna... Han varnar först när han har presterat men det artar sig, hoppas han börjar ta till sig viss potträning snart, han är så stor och tung att han får inte plats på skötbordet och Lina klarar inte att lyfta på samma sätt som jag.


Linas rygg bråkar fortfarande och hon ska ha examination hela dagen imorgon och jag ska till Odense som vanligt så killarna får gå tidigt till dagis imorgon eftersom jag måste sticka tidigt. Hoppas hon kan få en tid hos kiropraktorn imorgon så hon slipper ont! Värktabletterna biter inget vidare och hon blir illamående av dom...


Hade nattgäst i natt också... känns som vi aldrig är hemma tillsammans men ikväll finns det inga hotellgäster, familjen ska äta "söndagmiddag", mormorskyckling med potatis, sås och gelé. GOTT!


Hektisk dag imorgon och resten av de kommande veckorna. Lär studsa Danmark och Norge runt med rekordfart. Ska till Arendal den 10:e april förmodligen och sen blir det mycket Odense eftersom jag tar hela ansvaret de kommande veckorna när min kollega är på välförtjänt semester.


Ska lägga upp lite bilder på lekplatstrippen idag lite senare.

Av Hasse - 24 mars 2008 00:12

Har just sett klart The Great Debaters med Denzel Washington och Forest Whitaker. Fantastiskt bra film med ett viktigt budskap. Det är rätt att kämpa för sin sak både med ord och handling. En orättfärdig lag är lag som inte bör åtlydas. Detta sagt av Sankt Augustine. Civil olydnad är bättre än våld, grunden till mitt ställningstagande är att debatt och icke-våldsaktioner ger människor en chans att lyssna,tänka själva och ta en ståndpunkt mer baserad på fakta och moraliska aspekter. Våld tenderar i sig att skapa lynchmobbar, både mentala och fysiska.


Filmen utspelas på 30-talet i USA där ett litet college för svarta har ett debatt-lag med 4 mycket skilda personer och en professor som är både collegelärare och agitator. De vinner mot alla svarta college och får chansen att debattera med Harvards debattlag som är USA-mästare i debatt, i direktsänd nationell radio...


SE DEN!!!

Av Hasse - 23 mars 2008 13:02

Påskdag och strålande sol!!! Vaknade som vanligt tidigt med killarna och nu har även jag lyckats sträcka till ryggen... mutter mutter... men jag är mer rörlig än Lina iaf. Käkade frukost och drog ut med killarna till sagolekplatsen, fick ett par riktigt bra bilder som jag ska publicera sen! Lina stack till gymmet för att försöka mjuka upp ryggen.


Killarna var sjövilda på lekplatsen! Dom sprang dit, sprang, klättrade, grävde, hoppade, åkte rutschkana, sprang och sprang hela vägen hem!

Mamma lagar currykyckling och bobo kom med påsk present till killarna, varsin Fåret Shaun film så nu springer Beppe och Morris omkring och bräker som får i vardagsrummet...


Whooooaaa nu ska vi snart äta lunch och Beppe ska nanna!

Av Hasse - 23 mars 2008 00:23

Trots Lina rygg så har vi haft en skön kväll. Middag med de stora barnen, Bobo och F som flyttat in ikväll. Stora biffar, pommar, sallad och paprika (Det sista var inte bra för Linas galla!!!). Vi käkade och flyttade sen ut i vardagsrummet allihop och såg en mycket bra film, The Bucket List med Morgan Freeman och Jack Nicholson som döende cancerpatienter på en field trip. Skön kväll!!!


Småkillarna har varit på en socker speed trip big time, påskgodis är farligt!

Dom for runt som stormvindar i lägenheten och röjde i största allmänhet Det är intressant att se hur dom reagerar på socker och andra saker. Dom är underbara att ha runt omkring sig och se dom växa upp och utvecklas. Morris den lilla professorn, Beppe det lilla krutpaketet. Idag drog han, med en hand, Morris som låg på ett lakan runt lägenheten!


Fina är harmonisk som få med sin nya pojkvän E, hon har varit borta större delen av veckan med E och med sina kompisar. Benne har varit med sina kompisar och idag så var N och F här och F blev som sagt kvar för natten. Han somnade under filmen på madrassen som han och benne delade på.


Nu är det nanna time, Beppe och Morris lär vakna tidigt som vanligt!


Ska stoppa om min sjukling så hon kan sova så gott det går, hoppas gallproblemet går över snarast! Puss på dig min älskling!

Av Hasse - 22 mars 2008 16:16

Påskafton!!!

Imorse var det sovmorgon, till kl 0700, hallelulja! Det var som vanligt på lördagar, mysfrukost med Bobo men minus de stora barnen som sov hos kompisar som vanligt detta påsklovet. Långsam start som raskt drog i en betydligt högre växel. Jag och småkillarna stack till Markos för köttinköp, 7 kilo rostbiff och 2 kg nymald färs, 600:-, bra pris tycker jag! Lina började påskstäda när vi drog med hjälp av de stora barnen som lyckats ramla hem (hemringda). Kom hem till en ganska så långt gången städning så killarna tvättade dörrar och jag gick lös på bokhyllan och golven, det behövdes... Märks att vi vara mycket stressade allihopa ett tag.


Lagom till Beppes sovpaus så knäckte Lina ryggen... fan också, av två skäl, ett egoistiskt - immobil älskling är lika med mer jobb för mig och mindre kel. det andra är stackars Lina som inte kan röra sig som hon vill... puss på ryggen. fortsatte städa medan Benne med kompisar rastade Morris på skolgården. Alla kom hem och Beppe vaknade lagom till en sen lunch. 1 kg köttbullar och 13 dl makaroner (okokta) senare så var alla mätta. Lina förberedde påskäggsjakten. Glada barn spanade ägg och Beppe upptäckte klubba i ägget och kastade sig över den pronto! Han är tokig i klubbor! Nu spanar dom Boog och Elliot och jag och Lina bloggar och slappar i varsin soffa. Ska förbereda middag om en stund men först ska jag slöa lite, det har jag förtjänat tycker jag faktiskt!


Har även handlat lite muskelavslappnande till Lina, Casilero del diablo... Ska ta en rom när småkillarna somnat, min lyx...


Ska slappa ikväll med familjen, se en film, prata och fixa runt i största allmänhet och pyssla om min förlamade älskling!

Av Hasse - 21 mars 2008 22:44

Kom just hem från Bennes kompis F. Har käkat middag med F's pappa för att lära känna dom lite mer och det var trevligt. Vi käkade en ivoriansk rätt med friterad fisk, kassava som torkats och rivits tills den blev som couscous och en tomatsallad med lök och starka gula chilis. Gott! Konstaterade att dom bor 2 våningar under den skånske åklagare vars lägenhet blev beskjuten i veckan. Otäckt att tänka att om dom slarvat kunde dom ha skjutit rätt in i deras lägenhet. H jobbar också i Danmark så vi har en del gemensamma punkter i jobb. Han är också i medicalsektorn men på medicin och kontrollsidan. Pratade om allt från mat, resor, träning, skola. Han ville gärna ha vår hjälp att få in F på samma skola som Benne går i. Den högstadieskola som är närmast dom bor är inte så trevlig och det vore bra om vi kunde få in F där.


Hade Benne med hem och han skulle via lägenheten till nästa kompis N som är ett av våra extrabarn också! Fina skulle till C med tjejerna men imorgon har vi alla barnen hemma. Påskafton med middag alla barnen och Bobo, påskägg och mys.


God natt!

Nu ska jag mysa med älsklingen.

Av Hasse - 21 mars 2008 16:33

Har tagit långfredagen till hjärtat! Inte gjort många knop idag, killarna vaknade som vanligt tidigt och vi tillbringade ett par timmar i soffan innan vi väckte Lina. Käkade mysfrukost med Bobo och hjälpte henne med datorn. Vi stack ut och handlade lite färs och mer påskgodis på Caroli. Morris och Beppe är sjövilda idag. Dom for som torra skinn och vi bestämde oss för att mata killarna på McD. Dom fick någon form av monster i happy mealet och jag fick lämna tillbaka dom för både Morris och Beppe blev livrädda för sina monster. Det var som vanligt åt h-e för mycket salt på pommarna så det vara bara att byta dom. 3:e gången som det skett där. Vet inte vad dom sysslar med. Äckligt, skadligt och oätbart!


Hem igen, Lina och Beppe nannade middag med jag och Morris låg i varsin soffa. Morris åt lite godis och såg på Mumintrollen och jag läste bok. Väckte Lina och Beppe och lite godis till honom också... Lina och jag tittade på bra dagar för henne att boka jobb på så att det inte krockar allt för mycket med mitt jobb. Blir många mil i bil den här våren. Mer än hösten och vintern.


Ska hem till Bennes kompis F's pappa för att käka middag och lära känna honom lite bättre. Det blir en Ivoriansk nationalrätt med fisk! Spännande jag älskar mat och har ätit mat från många länder och kontinenter men just afrikansk mat har jag liten erfarenhet av och det ska bli spännande samtidigt som jag helst av allt skulle bara tillbringa kvällen i soffan.


Trött, mycket mycket trött idag. Det har varit hekiskt och tiden räcker aldrig riktigt till känns det som.


Ska på årsmöte nästa helg och jag ska bli invald som ordförande är det tänkt i en organisation som kommer ta en hel del kraft att få lite ordning på. Som tur är känner jag ett antal av medlemmarna i styrelsen och andra funktionärer i organisationen så det ska nog gå bra att få lite mer snurr på den. Ser fram emot att praktisera en del idéer jag har för organisationen och hur man bäst kan utveckla och utvidga verksamheten. Jag kan nog bidra med struktur och kommunikationskunskap. Det är där jag kommer ifrån rent yrkesmässigt och jag kommer väl att få läsa en del för att komma in mer praktiskt i detaljerna men det stora jobbet blir att vända skeppet och få alla med i båten. Det har varit turbulent där och många har inte så mycket energi att avvara för att göra nya saker och gamla saker på nya sätt... Det är en process som kommer att ta lite tid men vi behöver nog se till att involvera medlemmar och föräldrar betydligt mer än vad som har varit ännu.


Näe nu ska jag fixa lite innan jag sticker iväg. Återkommer med rapport om middagen senare ikväll!

Av Hasse - 20 mars 2008 20:57

Vilken vecka det har varit! Äventyr! Norge var riktigt lyckat, mycket nöjd och glad kund - det är det bästa i jobbet att höra att kunden tycker att vi gjort ett bra jobb och förbättrat deras möjligheter att göra ett bra jobb för sina patienter!


Smolken kom på vägen hem, blev av med datorn, mitt livsblod i jobbet tillsammans med mobilen! Tur i oturen så fick jag min nya dator som skulle komma nästa vecka direkt, tack Jan på IT!!! Ägnat mycket tid att få den up-to-speed, det tar dukigt med tid.


Idag har jag jobbat hemma och tagit hand om killarna för dagis hade ont om personal och kontoret i Danmark är stängt eftersom skärtorsdagen "Finlands nationaldag" är röd dag där. Morris har ovanan att vakna vid 6 nu och Beppe hänger gärna på upp... trött!!! Stack och handlade efter att Lina dragit iväg för förhandlingar på jobb. Morris och Beppe var lagom vilda och sprang runt på Maxi. Beppe lyckades att rymma 2ggr och få 2 större anfall! Bara att lägga honom på axeln och knalla vidare!


Väl hemma så hittade jag vårt extrabarn F tillsammans med Fina och pojkvän (som sov här i natt) i soffan, Benne och N och P hade stuckit och badat och F fick inte för sin pappa... Benne fick en lektion om hur man behandlar vänner när han kom hem! Fina stack till kompis och ringde för en stund sen och "hörde av sig", bakade kanelbullar med kompis och skulle äta och se film ikväll. Benne sover hos F, bad om ursäkt till F. Ska träffa hans pappa på middag imorgon kväll.


Lina, pojkarna och jag tog en sväng i parken innan middagen och Lina stack iväg och träffade sina SAC kompisar för de-briefing efter förhandlingen... Glad att jag inte är deras chef, kommunen har skitit sig ordenligt i näven nu kan jag säga! *ASG*


Matade killarna, busade, såg lite bolibompa, bäddade somnade killarna, Morris bröt ihop först över att inte mamma skulle lägga honom... men det gick över, vi läste bok, Morris däckade direkt efter och Beppe käkade sin välling och somnade sött i sin säng.


Tog ett långt och välförtjänt bad med pilsner och bok, ett riktigt hett bad så nu är jag slapp i kroppen och ligger här i soffan och bloggar medan jag väntar på att Lina ska ramla hem, hon är nog inte helt nykter när hon kommer... Kommer vid 8 sa hon...snart halv tio så det dröjer nog innan jag ser henne. Funderar på att se en film. Ska ta mig en liten stänkare och inte göra något konstruktivt alls. ser fram emot ett par dagar ledigt för april kommer bli hektiskt!

soliblick

Ovido - Quiz & Flashcards